Thursday 27 December 2012

Hoenderpastei

Hoenderpastei en 'n oondgeroosterde beeskruisstuk(rump) was die vleis op ons Krismistafel.  Rumpgekoopby Richmond se kerkbazaar.....lekker geurige, ryp vleis.  Mediumgaar en in dun skywe gesny.
                                                                                                                                  

hoenderpastei...
1 lekker groot, geel- van- vet skrophoenders in 'n swaarboom kastrol
sit 'n mediumgroot  ui, met 4 heel naeltjies ingedruk, daarby
geur met sout en fyn swartpeper
voeg 2 koppies warm water en 1/2 koppie wit wyn by
Bind 'n paar heel peperkorrels, heel pimentkorrels in 'n moeseliensakkie en voeg by
Laat die hoender stadig, daar's 'n wonderding in lank en stadig sag prut. Dis anders as kook.
As die vleis van die bene val, verwyder die bene, hoendervel en kraakbeen.
Hou die vleisaftreksel.
Maak 'n roux met 2 eetlepels regte botter en soveel, 2e,  bietjie koekmeelblom.
Gebruik die warm hoenderaftreksel om 'n kroek bechamelsous te maak.
*roer 1 eetlepel bruin asyn by die sous
Proe en geur met 'n knippie sout en peper en 'n teelepel ekstra asyn?
Roer die grof gevlokte hoender by die verdikte aftreksel en roer deur.
Skep die vleis in 'n pasteibak, bedek die vleis met skilferkorsdeeg, versier met pasteiedeeg patrone of - repe, smeer die pasteikors met bietjie melk waarby 1 eiergeel geklits is.
Onthou 'n pie duck of prik die kors op 'n paar plekke met 'n vurk .  Vog kan dan ontsna vir 'n veerligte, baie lagie kors.
Bak die pastei by 230 grade C vir omtrent 30 minute.

No comments:

Post a Comment