Friday 23 November 2012

Wilds- en niertjiepastei



1 kg wildsblokkies.  (uit dik rib, voorpunt van rugstring, onderblad)
6-8 lams- of bokniertjies, vlieseverwyder en in blokkiesgesny
botter en olie vir braai
1 fyngekapteui
2 gekneusdeknoffelhuisies
geskilde, gekapteryptamaties.
350 ml aftrekselof 200 ml aftrekselen  150 ml goeierooiwyn.
varstiemie of 5 ml droog
Koekmeelblom, gegeur met sout en varsgemaaldeswartpeper.

Bedekvleis -en niertjieblokkies met gegeurdekoekmeelblom. 
Verhitbotter en olie en soteeruitot sag, roerknoffel by. Skep uit.
Braai die vleisblokkiesbruin  inbotter en oliemengsel.
Skep uieterug by blokkies, voegverhittevloeistof en die res van die bestanddele by. 
Prut vir 1 tot een en ½ uurtot sag.

*Maak ‘n MAASKAASKORS
500 ml koekmeelblom en knippiefynsout
125 ml kouebotterblokkies
250 ml maaskaas
 

Sif die koekmeel en sout en vryf die botterblokkies in die meel in. Roer die maaskaas by en verkoelvir 40 min. Sit op warm vleismensel en bak by 180 grade tot gaar en goudbruin.  

No comments:

Post a Comment