Sunday 25 November 2012

Rose Willis Wildsvleis terrien


 Gebruik 500g afgekookte wildsvleis, stowevleis soos vir 'n pastei, gemaal.
(geur goed, onthou koue kos het meer geurmiddels nodig as warm kos)
250g roomkaas
10 ml Dijon mosterd
...
1/2 fyngekapte ui, grasuie is lekkerder, as jy het.
'n Paar gekapte koljanderblare is heerlik
Bietjie suurlemoensap
sopie brandewyn
3 styfgeklitste eierwitte
250g dun gesnyde, goeie rugbacon, met min of niks! vet.

Verpulp alles behalwe ham en eierwitte saam.
Klipts eierwitte styf en vou in die vleismengsel
Voer 'n terrienbak uit met gesmeerde botterpapier
(wees Petra Roux se vriendin,sy gee vir jou 'n terrienbak persent!)
Pak die spekrepe om die boom van die pan in 'n patroon uit te voer.
Skep die gemaalde vleismengsel bo-op.
Bedek die vleis met 'n dubbele laag gesmeerde foelie.
Bak vir 20 min in Bain Marie by 200 gradeC
Plaas 'n gewig op die gebakte terrien en laat afkoel.
 
@[100001768340373:2048:Rose Willis]ldsvleis terrien
Gebruik 500g afgekookte wildsvleis, stowevleis soos vir 'n pastei, gemaal.
(geur goed, onthou koue kos het meer geurmiddels nodig as warm kos)
250g roomkaas
10 ml Dijon mosterd
1/2 fyngekapte ui, grasuie is lekkerder, as jy het.
'n Paar gekapte koljanderblare is heerlik
Bietjie suurlemoensap
sopie brandewyn
3 styfgeklitste eierwitte
250g dun gesnyde, goeie rugbacon, met min of niks! vet.

Verpulp alles behalwe ham en eierwitte saam.
Klipts eierwitte styf en vou in die vleismengsel
Voer 'n terrienbak uit met gesmeerde botterpapier
(wees Petra Roux se vriendin,sy gee vir jou 'n terrienbak persent!) 
Pak die spekrepe om die boom van die pan in 'n patroon uit te voer.
Skep die gemaalde vleismengsel bo-op.
Bedek die vleis met 'n dubbele laag gesmeerde foelie.
Bak vir 20 min in Bain Marie by 200 gradeC
Plaas 'n gewig op die gebakte terrien en laat afkoel.

No comments:

Post a Comment