Friday 26 October 2012

Snitte

Gebruik sagte snit, topside van boud. Of as jy baie wild het, die striploin,rugbiltong. Pekel droog vir paar ure. Rook dan koud. Verkoel heel snit tot amper vries en sny dun skywe. Plaas op 'n laag glad wrap, sprinkel met olyfolie en lemmetjiesap/suurlemoensap/Balsamic, ook klein bietjie gekneusde knoffel . As dit jou voorkeur is. Bedek met 'n 2e lag glad wrap. Kap liggies met vleishamer NET OM PLAT TE MAAK EN OPPERVLAK TE VERGROOT.
Stoom 3-4 vars aspersies en rol in die vleis toe. Maak 'n slaaisousiesousie met vars ment en platblaarpietersielie. Drup oor die aspersiepakkie en sprinkel met geroosterde sesamsaad of denne pitte. Heerlik met rogbrood en kwartel eiers.


Photo

Dit is belangrik om die snitte van 'n wildskarkas en hul eienskappe te ken. An ders weet jy nie watter snit jy moet gebruik vier 'n spesifieke gereg nie.

No comments:

Post a Comment