Friday 26 October 2012

Samoesas

Maak SAMOESAS met vertvrye wildsmaalvleis. Gebruik Phyllo deeg of maak jou eie deeg.

Resep van Liza Thousand:
1 kg koekmeelblom
15 ml suurlemoensap
...
750 ml yskoue water
knippie sout
Sif meelblom en sout saam. Meng die yskoue water met suurlemoensap. Voeg bietjies suurlemoenwater by die meel, en knie tot 'n stywe deeg. Vorm deeg in ewe groot balletjies so groor soos 'n golfbal. Rol die eerste vier balletjies in vier sirkels uit. Smeer die eerste sirkel met olie, en besprinkel met meel . Smeer die tweede en derde sirkels met olie aan weerskante. Plaas die tweede sirkel bo-op die eerste, en bestrooi met meel. Die derde sirkel kom op die tweede, en word ook met meel besprinkel. Smeer die vierde sirkel net aan die een kant met olie. Plaas dit bo-op die ander, gesmeerde kant onder. Rol die deegstapel vierkantig uit. Plaas die deeg op 'n bakplaat in 'n voorverhitte oond,180 grade celsius, tot dit oppof. Haal die deeg uit die oond, sny die tandte eers af. Sny die deeg in eenderse repe en 7 x 30 cm. Plaas op 'n klam doek, en bedek met nog 'n klam doek.
Maak die samoosas en bak. In die oond of in diep, warm olie as jy die ware Jakob wil maak.


Maak SAMOESAS met vertvrye wildsmaalvleis.  Gebruik Phyllo deeg of maak jou eie deeg.

Resep van Liza Thousand:
1 kg koekmeelblom
15 ml suurlemoensap
750 ml yskoue water
knippie sout
Sif meelblom en sout saam.  Meng die yskoue water met suurlemoensap.  Voeg bietjies suurlemoenwater by die meel, en knie tot 'n stywe deeg.  Vorm deeg in ewe groot balletjies so groor soos 'n golfbal.  Rol die eerste vier balletjies in vier sirkels uit.  Smeer die eerste sirkel met olie, en besprinkel met meel .  Smeer die tweede en derde sirkels met olie aan weerskante.  Plaas die tweede sirkel bo-op die eerste, en bestrooi met meel.  Die derde sirkel kom op die tweede, en word ook met meel besprinkel.  Smeer die vierde sirkel net aan die een kant met olie. Plaas dit bo-op die ander, gesmeerde kant onder.  Rol die deegstapel vierkantig uit. Plaas die deeg op 'n bakplaat in 'n voorverhitte oond,180 grade celsius, tot dit oppof. Haal die deeg uit die oond, sny die tandte eers af.  Sny die deeg in eenderse repe en 7 x 30 cm.  Plaas op 'n klam doek, en bedek met nog 'n klam doek.  
Maak die samoosas en bak.  In die oond of in diep, warm olie as jy die ware Jakob wil maak.

No comments:

Post a Comment