Wednesday 3 April 2013

Heerlike Sosaties: Marinette


 

‘n ongeveer 2kg skaap –of wildsboud in 2.5 cm blokkies gesny.  Gebruik goeie kwaliteit vleis.

30 ml vars suurlemoensap

7 ml sout

 7 ml fyn swartpeper

1 groot ui, fyn gerasper

4 groot uie, in kwarte gesny en effens sag gekook

Meng die suurlemoensap, sout, peper en gerasperde ui en roer die vleisblokkies daarin.  Roer die effe saggekookte ui liggies by.

Maak ‘n kerriesous:

Meng die volgende bestanddele saam en prut vir 5 minute, roer gereeld:

15 ml borrie

15 ml maizena

15 ml kerriepoeier

40  ml bruinsuiker

2 ml fyn swartpeper

50 ml appelkooskonfyt

5o ml vrugteblatjang

die gedreineerde pynappelsap

200 ml bruin wynasyn

Laat die mengsel koud word en gooi oor die vleisblokkies.  Laat in yskas vir tot 6 dae.

Ryg sosaties in: vleisblokkie, ui, pynappelstuk.  Herhaal.

No comments:

Post a Comment