Vir Charmaigne Bezuidenhoudt in Auckland Nieu Zeeland. Op aanvraag van die Vetmuis Plaaskombuis op Richmond, Noord Kaap.
Semelbeskuit. 1 kg Bruismeel 500 ml bruinsuiker 500g margarien 325g semels 5 ml sout 1 liter room of helfte room en helfte ingedampte melk Meng die bruismeel, semels, suiker en sout Frummel die smeer in die meelmengsel totdat soos fynbroodkrummels lyk Voeg die room by en meng goed. Verdeel die deeg in die helfte en druk eweredig met 'n spaan in twee rolkoekpanne. Sny die deeg in 2 x 6 cm vingers Bak vir 45 minute by 180 grade tot ligbruin en gaar. Keer versigtig op draadrak uit en laat afkoel. Wanneer koud, gebruik 'n vurk en steek op die snymerke, breek die beskui8tvingers los van mekaar. Droog uit.
Daar is baie ander lekker beskuitresepte.
'n Engelse een wat meer gesond is. 1,5 kg self raising flour 15 ml salt 15 ml baking powder 250g seedless raisins, optional 10! cups bran 500 ml apricot yoghurt 1 liter milk 3 cups brown sugar 500g melted margarine
Mix everything together. Place in 3 long breadpans. Bake for 1 hour at 180 degrees C. Cut or brake into rusk sized pieces. Break open and allow to dry. OR use same method as for Afrikaanse semelbeskuit as above.
No comments:
Post a Comment