Ons woon op ‘n Karooplaas.As ‘n opgeleide
huishoudkundige was ek mede samesteller van die baie gewilde Karoo Family
Favourites. Hierdie boekie het, met terug voer, uit gelig dat mense soek toe
meer wildsvleis resepte, daarom het Karoo Wildsvleis/Karoo Venison as ‘n idee
ontwikkel en later in druk verskyn. Tans is die boek in 7de druk. Ek, Lynne en
Albe het as self die eerste 4 drukke se ‘uitgewers!’, bemark en versprei. Die laaste
3 drukke is uitgereik onder Johanthan Ball uitgewers.
Omdat ek ‘n Huishoudkundige was by die destydse
Vleisraad, na aanvraag in reaksie tot die resepteboek, het ek kookdemo’s begin
aanbied. Dit is waarvoor ek mopgelei is. Ek het eers rondgery en demos gedoen
vir groepe soos hulle bespreek het, maar wil graag my leefstyl, die plaas en
karakter aan ander bekend stel. Daarom doen ek die afgelope jaar Kom Kook en Kuier demos op Nieuwefontein
plaas, Richmond Noord Kaap. Groepe van maksimum 5 en minimum 3 is welkom. Met
bespreking moet daar aangevra word vir die tydperk wat julle wil kom, ons kan
dan daar rondom werk. Julle moet ook spesifieke behoeftes vir die dem meld, bv.
karkas-en snit besprekings, ontbening, pekel-en beroking, verskillende worssoorte.
Daar word ook klem gelê op verskillende geregte wat uit ‘n spesifieke snit
berei kan word.
Verblyf is beskikbaar en ons eet wat ons berei. Dit
is nodig dat groepe ‘n koel boks saambring om die vleissnitte wat bewerk en
verwerk is, saam te neem huistoe.
Ek bied ook dagkursusse aan slegs met karkas bespreking en
ontbenings-en kook dem. Dus, is dit nie selfdoen soos in ‘n kursus. Vir groepe
van 8 ,sou dit duur vanaf 9h00vm tot 1h00. Dan lunch en bespreking. Middagete
is ingesluit. Vooraf bespreking is ook noodsaklik.
____________________________________________________________________________
Boerekos geskiet saam met Dine van Zyl http://www.boerekosresepte.co.za/index.php?id=31
No comments:
Post a Comment