Vir die carpaccio:
Sagte vleissnit van enige boksoort: Gebruik die rugfilet of filet van groter boksoorte; binneboud of rugfilet van springbok e.a. kleiner boksoorte .
Verkoel die vleissnit tot amper gevries. Sny die vleis in baie dun skyfies .Pak die individuele vleisskyfies op kleefplastiek en drup goeie olyfolie en balsamiese asyn oor. Bedek die vleisskywe met nog ‘n laag kleefplastiek en kap liggies met ‘n ongetande vleishamer tot papierdun.
Smeer die oppervlak van ‘n plat opdienskottel goed met ‘n deurgesnyde knoffelhuisie wat in olyfolie gedoop is. Pak die dun vleisskyfies op die opdienbord uit. Geur lig met sout en gemaalde swarpeper . Strooi 250g fyngekapte knopie sampioene egalig oor die vleisskyfies.
Sprinkel ‘n handval kappertjiesaad , parmesaankaas skaafsels en roketblare oor die carpaccio.
Bedien met rogbrood.
No comments:
Post a Comment